زنان در خط مقدم رزمایش اجتماعی مازندران

سپاه کربلا مازندران با راه‌اندازی قرارگاه محله‌محور و اجرای رزمایش اجتماعی در فصل پاییز، بر مشارکت فعال زنان و خانواده‌ها در پیشگیری از طلاق، تسهیل ازدواج آسان و مقابله با آسیب‌های اجتماعی تأکید کرد.

عصر بانوان/
بانوان مازندرانی در آستانه فصل پاییز، میدان‌دار طرحی گسترده در حوزه آسیب‌های اجتماعی خواهند بود. قرارگاه محله‌محور سپاه کربلا با محوریت مشارکت مردمی و با تأکید بر نقش محوری زنان و خانواده‌ها، بسته‌ای شامل پیشگیری از طلاق، تسهیل ازدواج آسان، مقابله با اعتیاد و ارتقای تاب‌آوری اجتماعی را در دستور کار قرار داده است.

سردار محمدرضا موحد، فرمانده سپاه کربلا مازندران، در جلسه ستاد هماهنگی ارتقای هنجارهای اجتماعی و مبارزه با بی‌عفتی که با حضور استاندار، ائمه جمعه، اعضای شورای تأمین و مدیران کل دستگاه‌های اجرایی برگزار شد، از برنامه‌ریزی برای برگزاری «رزمایش بزرگ اجتماعی محله‌محور» در فصل پاییز خبر داد و گفت: هر محله موظف است در سه ماه آینده دست‌کم یک مسئله مشخص اجتماعی را شناسایی و برای رفع آن اقدام عملی کند.

وی با اشاره به بسته پیش‌بینی‌شده برای این رزمایش، محورهایی چون پیشگیری از یک مورد طلاق، فراهم‌کردن زمینه یک ازدواج آسان، اقدام برای بهبود وضعیت یک فرد مبتلا به اعتیاد، تشکیل حلقه جوانان و نوجوانان با محوریت سبک زندگی، اجرای پویش فرزندآوری و برگزاری برنامه‌های کارگاهی برای ارتقای تاب‌آوری اجتماعی را از جمله اقدامات محله‌محور برشمرد؛ محورهایی که به‌طور مستقیم با زندگی روزمره زنان و مادران گره خورده است.

فرمانده سپاه کربلا مازندران با تأکید بر ضرورت مقابله با مظاهر بی‌عفتی و عریان‌نمایی در جامعه اسلامی تصریح کرد: در این جلسه طرحی ارائه شد که بر اساس آن، دستگاه‌های مسئول در کنار یکدیگر وظایف قانونی خود را در زمینه صیانت از عفت عمومی در اماکن عمومی، اصناف و مجموعه‌های مختلف انجام خواهند داد.

سردار موحد با اشاره به نقش مردم در این عرصه افزود: در کنار اقدامات دستگاه‌های مسئول، جریان مردمی نیز با هدف ثبت و گزارش موارد تخلف و همچنین انجام اقدامات فرهنگی و تبیینی، در این مسیر مشارکت خواهد داشت.

وی مازندران را به‌عنوان دیار علویان شایسته الگوبودن در حوزه عفت عمومی دانست و اظهار امیدواری کرد: با شکل‌گیری این جریان هماهنگ و هم‌افزا، استان از مظاهر هنجارشکنی در حوزه عفت و حیا دور بماند.

فرمانده سپاه کربلا مازندران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت شاخص‌های اجتماعی استان گفت: وضعیت طلاق، فرزندآوری، تک‌فرزندی و ازدواج و چالش‌های موجود در این حوزه، نیازمند توجه و اقدام جدی است؛ موضوعاتی که بیش از همه، زنان و مادران را درگیر خود می‌کند.

سردار موحد قرارگاه محله‌محور را یکی از ظرفیت‌های مهم برای مشارکت مردم در حل مسائل اجتماعی دانست و افزود: هر جا مردم وارد میدان شوند، بسیاری از مسائل اجتماعی قابلیت حل و مدیریت پیدا می‌کنند؛ چراکه گستردگی و پیچیدگی برخی مسائل اجتماعی ممکن است فراتر از توان و ظرفیت دولت‌ها باشد، اما حضور مردم می‌تواند زمینه‌ساز انجام اقدامات بزرگ و حل مسائل دشوار باشد.

وی با تأکید بر استمرار این روند خاطرنشان کرد: با تداوم این جلسات و حضور نوبتی مسئولان و همچنین حمایت و پشتیبانی از حرکت‌های مردمی، امیدواریم شاهد نتایج مؤثر و ملموسی در حوزه عفت عمومی و کاهش آسیب‌های اجتماعی در استان مازندران باشیم.

فرمانده سپاه کربلا مازندران گفت: با همدلی و هماهنگی موجود میان مسئولان استان و مشارکت مردم، امیدواریم در کوتاه‌ترین زمان ممکن شاهد تغییرات ملموس و مثبت در وضعیت اجتماعی استان و به‌ویژه در حوزه عفت عمومی و آسیب‌های اجتماعی باشیم.

گفتنی است این جلسه با حضور استاندار، ائمه جمعه و اعضای شورای تأمین استان و شهرستان‌ها، نیروهای نظامی و انتظامی و همچنین مدیران کل دستگاه‌های اجرایی استان به‌صورت حضوری برگزار شد.