نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از شینهوا، محققان در ایالات متحده گیاهان گوجه فرنگی ویرایش شده ژن تولید کردند که مانند انگور در خوشه قرار دارند.
این مطالعه که روز دوشنبه در مجله «Nature Biotechnology» منتشر شد، گوجه فرنگی ویرایش شده ژن را شبیه به یک دسته انگور جمع و جور توصیف کرد، این میوه به سرعت بالغ میشود و برداشت آن کمتر از ۴۰ روز به طول میانجامد.
کشاورزان خواستار تولید گیاهان جمع و جورهستند که میتوانند در کمترین فضا بیشترین محصول را بار دهند؛ به گفته محققان، با انتقال بخشی از بار رشد محصولات زراعی جهان به مناطق شهری و مناطق دیگر میتوان زمین را از وضعیت زیست محیطی کنونی نجات داد.
زاخ لیپمن، محقق و تولید کننده این گوجهفرنگی ویرایش شده در موسسه پزشکی هوارد هیوز گفت: این یک روش تکمیلی برای کمک به تأمین غذای مردم به صورت محلی و با کاهش ردپای کربن است.
لیپمن و همکارانش گوجه فرنگی جدید را با تنظیم دقیق دو ژن ایجاد کردند که سوئیچ رشد تولید مثلی و اندازه گیاه را کنترل میکنند. همچنین، آنها ژنی به نام SIER را کشف کردند که طول ساقه را کنترل میکند.
براساس این مطالعه، جهش SIER با یک ابزار ویرایش ژن و ترکیب آن با جهش در دو ژن دیگر گل، ساقههای کوتاهتر و گیاهان کاملاً فشردهای ایجاد کرده است.
گوجه فرنگی ویرایش ژن شده این قابلیت را دارد که در حیاط خانهها و یا پشت بام رشد کند و محصول دهد.
وزیر راه و شهرسازی گفت: واگذاری زمین در سراسر کشور یکی از سیاست های مهم ماست و تاکنون ۱۶۰ هزار قطعه زمین واگذار شد و تا پایان سال تلاش داریم تا ۴۰۰ هزار قطعه زمین به مردم در سراسر کشور در شهر و روستاها تقدیم می شود.
دبیر ششمین جشنواره گل محمدی دودانگه ساری از برپایی این جشنواره خبر داد و گفت: این جشنواره در قالب ۹۵ غرفه برپا و شاهد حضور گسترده مردم در این جشنواره هستیم.
شهردار نکا با بیان اينکه امسال سال شکوفایی عمرانی شهر نکاست، گفت: با اجرای پروژه های بزرگ عمرانی در نکا شاهد توسعه همه جانبه و جهش در بخش عمرانی نکا خواهیم بود.
هانیه رستمیان در ماده تپانچه ۲۵ متر جام جهانی باکو دوم شد. در چهارمین روز از مسابقات تیراندازی جام جهانی ۲۰۲۳ باکو، هانیه رستمیان در فینال تپانچه ۲۵ متر زنان در رده دوم قرار گرفت و صاحب مدال نقره شد. نمایندگان چین اول و آلمان سوم شدند.
به گفته محققان، با انتقال بخشی از بار رشد محصولات زراعی جهان به مناطق شهری و مناطق دیگر میتوان زمین را از وضعیت زیست محیطی کنونی نجات داد.
این یک روش تکمیلی برای کمک به تأمین غذای مردم به صورت محلی و با کاهش ردپای کربن است.