پربیننده ترین ها
عصر بانوان: همگان بر این موضوع اذعان دارند که زنان نقش مهم را در ساماندهی زندگی خانوادگی و اجتماعی دارندو بدیهی است بهعنوان بخشی از این جامعه حقدارند که در ترسیم سرنوشت سیاسی این کشور سهم فعال داشته باشند.
در ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، عرصه برای حضور زنان بازتر شد و نقشآفرینی جدی در فرآیند انقلاب ایفا کردند.
اما به نظر میرسد در جامعه زنان را باور دارند که زنان نقش مهمی دارند، ولی اعتقاد به اینکه مسئولیتهای خود را نسبت به زنان انجام دهند، ندارند و متأسفانه در خصوص تصمیمگیری زنان یا انصاف رعایت نمیشود و یا تصمیم گیران در تصمیم سازیها و تصمیمگیریهایشان مردد عمل میکنند.
ازاینرو انتخابات یکی از مهمترین عرصههای است که میتواند سهم و نقش زنان را در ترسیم سرنوشت سیاسی کشور بهبود میبخشد.
در همین راستا گفتگویی با علیاصغریوسف نژاد، دبیر هیئترئیسه مجلس دهم و نماینده مردم ساری و میاندورود داشتیم که بیان دیدگاههای ایشان را در ادامه میخوانید:
وی لزوم توجه به بانوان را یک اصلی میداند و معتقد است که دولتمردان کشور این اصل را پذیرفتهاند اما در اجرایی کردن این مهم با مشکل مواجه هستند.
یوسف نژاد بابیان اینکه بسیاری از مردان با فعالیتهای زنان عنادی ندارند وزنان نیز به قابلیتهای خود واقف گشتهاند گفت: مهمترین چالش انسانها، بهویژه زنان عدم شناخت کامل حقوق و مسئولیتهایشان است. این موضوع بهقدری عمیق و مهم است که علت مشاهده مواردی مثل تزلزل در تصمیمگیری و انفعال از سوی خانمها این است که آنها بهصورت باور و اعتقاد در خصوص حقوق و تکالیفشان به نتیجه نهایی نرسیدهاند.
وی حضور بانوان در مناصب اداری را بسیار ضعیف، غیرقابلدفاع و ناعادلانه عنوان کرد و گفت: موضوع زنان با همه محورهای مختلف حوزههای اجتماعی جامعه، گرهخورده و پیچیده است و ارتباط مستقیم بین میزان مشارکت بانوان در تصمیمگیریها، تصمیم سازیها، مدیریت در امور اجرایی و فعالیتهای اجتماعی با میزان پیشرفت کشورها دارد.
نماینده مردم ساری و میاندورود افزود: مطئنا یکی از دلایل و عوامل توسعه و موفقیت کشورهای پیشرفته، میزان حضور بانوان در تصمیمگیریها است و به عبارتی مشارکت بانوان با توسعه آن جامعه رابطه مستقیم دارد.
یوسف نژاد ادامه داد: این موضوع کاملاً اثباتشده و ما هم نباید از این اصل دور و ترس داشته باشیم و از این ظرفیت انسانی غافل باشیم، اتفاقاً باید مسئولیت را واگذار کنیم و مسئولیت هم بخواهیم.
دبیر هیئترئیسه مجلس دهم بابیان اینکه بانوان از پتانسیل و ظرفیت بسیار بالایی برخوردار هستند عنوان کرد: باید به این دیدگاه برسیم که اگر بانوان در پستهای مدیریتی حضورداشته باشند، میتوانند اثرات بیشتر اجتماعی، روانی، انضباط و شفافیت کاری بیشتری داشته باشند.
یوسف نژاد با تأکید به اینکه مسیر توسعه اقتصادی و مدیریتی کشور نیازمند همکاری و همراهی ویژه بانوان در این امر خطیر است خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه زنان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل میدهند و بعضی از کارها، وظایف و تکالیف اجتماعی و سیاسی و کاری خاص بانوان است. زنان ما ثابت کردند که اگر مسئولیتی به آنان واگذار شود به نحو احسن در آن مسئولیت میدرخشند و بهطور مثال در بانکها و کارهای تیمی و ستادی از این حضور استفادهشده و بسیار موفق بودهاند.
وی همچنین با اشاره به جایگاه زنان در اسلام گفت: اسلام برای زنان جایگاهی انسانی قائل است. از این منظر زن دارای کرامت است و بهعنوان سنگ بنای خانواده و جامعه محسوب میشود. بر اساس این نگرش زنان و دختران در جامعه اسلامی از جایگاه ویژهای برخوردار هستند و باید به نقشآفرینی آنها در مسائل مختلف بهصورت ویژه توجه شود.
نماینده مردم ساری و میاندورود بابیان اینکه هرچقدر زنان ما در سطح کلان مدیریتی مانند وزارتخانهها، استانداریها و فرمانداریها حضور فعال داشته باشند موجب شکوفایی و امتیاز کشور در سطح بینالمللی است، خاطرنشان کرد: البته در بعضی از وزارتخانهها مانند وزارت بهداشت، آموزش و پرورش به خاطر نوع کاری که دارند درصد حضور بانوان قابلقبول است اما قطعاً کافی نیست.
یوسف نژاد با انتقاد اینکه بعضی از شغلها، مسئولیتها و پستها کاملاً زنانه است بازدیده میشود که مردان مدیریت میکنند و این تفکر و اتفاق خوبی نیست افزود: معتقدم بانوان باید بهصورت سازمانیافته، با چانهزنی و مذاکره سهم خواهی کنند و خودشان این مطالبه و خواسته را از مسئولین داشته باشند و قطعاً هم دارند، اما کافی نیست.
وی همچنین با ابراز نگرانی از ممانعت حضور بانوان بهطور مثال در ورزشگاهها و برخی رشتههای ورزشی مانند بوکس گفت: این امر موجب سرخوردگی و یا نهایتاً فعالیتهای زیرزمینی میشود که اثرات و تبعات آن در برخی مواقع قابل جبران نیست.
دبیر هیئترئیسه مجلس دهم حضور و فعالیت بانوان در انجمنهای شناسنامهدار مانند ngo ها را بسیار موفق ارزیابی کرد و گفت: بانوان در این بخش کارنامه بسیار خوبی دارند و باید از این ظرفیت و توان استفاده کنیم.
یوسف نژاد در پایان گفت: بنابراین انتظار میرود که زنان تحصیلکرده، فعالان حقوق زن و نهادهای مدافع حقوق زنان، برای سهم گیری هرچه بیشتر زنان در انتخابات پیش رو، تلاش مؤثر داشته باشند.